Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

Festes

Contacte
Foto Rafel Quintana Villalonga

Tel. 971 37 10 02,
ext. 6147
Adreça electrònica: rafel.quintana@aj-alaior.org
Ubicació: c/ Major, 11, planta baixa
de l'Ajuntament d'Alaior


Departament de Festes

Tel. 971 37 10 02, ext. 6129.
Adreça electrònica:
festes@aj-alaior.org
Cita prèvia:
Enllaç per demanar cita prèvia
Ubicació: c/ Major, 11, planta baixa de l'Ajuntament d'Alaior


  • Carnaval - Febrer
Els balls de disfresses, la rua i el concurs de comparses i l'enterrament d’en Bernat Figuerola són els principals actes de la festa de Carnaval d’Alaior.
El Carnaval d'Alaior s'articula entorn de la figura d’en Bernat Figuerola. Conta la llegenda que aquest personatge era un sabater que marxà de la ciutat per fer fortuna a Amèrica. Cada any, per Carnaval, en Bernat torna i, tot i estar afligit per una greu malaltia que el deteriora amb rapidesa, presideix tots els actes de les festes. El Darrer Dimarts de Carnaval, al capvespre, sospitant l'inevitable, en Bernat dicta un testament satíric que és llegit a la plaça de la Constitució. Finalment, el personatge mor i desapareix entre les flames d'una gran foguera que dona pas a l’època de recolliment de la Quaresma.

- Darrer programa 2021

 
  • Sant Llorenç – Agost
Les festes majors d’Alaior, amb una tradició centenària, són celebrades en honor al patró de la parròquia de Sant Llorenç de Binixems. Aquestes festes populars se celebren el cap de setmana d’agost immediatament posterior al dia de Sant Llorenç (10 d’agost).
Aquests festes, amb el cavall menorquí com a protagonista, comptem amb una àmplia programació d’activitats: tornejos, glosats, actuacions musicals, cercaviles, activitats esportives, exposicions, nits d’humor, gegants i capgrossos i els tradicionals jaleos a sa Plaça. Les festes s’acomiaden amb castells de focs artificials i la Gran Revetlla de Sant Llorenç.

- Darrer programa 2019

 
  • Festes de Cala en Porter – Setembre
Les festes de Cala en Porter destaquen pels jaleos a peu de platja i per comptar amb un ampli programa de proves esportives, actuacions musicals, focs artificials, jocs infantils, el pregó i la qualcada. L’Ajuntament d’Alaior hi dona suport amb l’organització d’actes culturals, d’oci i d’animació musical, amb la Banda de Cornetes i Tambors i les revetlles.

- Darrer programa 2019

 
  • Festa de Caixers – Setembre
La Festa de Caixers d’Alaior, organitzada pel Grup d’Amics de sa Festa des Caixers amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaior, és l’última celebració de l’estiu amb cavalls de Menorca. Les nombroses activitats que s’organitzen, com balls, glosats o la Gran Revetlla, estan dirigides tant als joves com a la gent més gran.

- Darrer programa 2019

 
  • Festes de Nadal i Reis
El Nadal a Alaior té com a punt de partida l’encesa de llums i el Mercat tradicional de productes nadalencs. Aquestes festes compten amb una àmplia i tradicional programació: revetlles, concerts, tallers de Nadal, espectacles infantils, betlems, concurs de mostradors, esdeveniments ludicoesportius com la cursa nocturna de Sant Silvestre... S’acomiada l’any amb les campanades i la revetlla de Cap d’Any, i es comença l’any nou amb l’arribada del Patge Reial i els Reis d’Orient.

- Darrer programa 2020Notícies i actualitat
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h