Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

RUTES SALUDABLES A ALAIOR

04/11/2014

RUTES SALUDABLES A ALAIORAlaior se suma al programa del Consell Insular Rutes Saludables. El conseller d'Esports, Juanjo Pons; la batllessa d'Alaior, Misericordia Sugrañes, el responsable del Gabinet de Medicina Esportiva d'aquesta conselleria, el doctor Fernando Salom; la llicenciada en Educació Física i tècnica del programa Rutes Saludables Virginia Dorado; així com el cap de servei d'aquest departament, Miguel Ángel Milla, i la coordinadora del Centre de Salut Es Banyer d'Alaior, Núria Bombí, han presentat avui les rajoles i els cartells que defineixen clarament el recorregut de les Rutes Saludables d'aquesta població.

Es tracta d'una iniciativa que va promoure l'any passat la Conselleria d'Esports, a través del seu Gabinet de Medicina Esportiva, amb la col·laboració del Govern balear i amb l'objectiu que tots els municipis de Menorca comptin amb aquestes rutes per fomentar hàbits saludables a través de la pràctica esportiva, segons ha explicat avui el conseller Juanjo Pons. Les dues rutes que s'han presentat avui són les de La Trotxa i Es Banyer.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el Programa de Promoció de l'Activitat Física per a la Salut, està dirigit a la població adulta, concretament a les persones amb una vida sedentària o amb factors de risc cardiovascular (obesitat, hipertensió arterial, tabaquisme, diabetis tipus II i dislipèmia), i en una primera fase es va posar en marxa a la ciutat de Maó, com a projecte pilot, a través d’una selecció dels participants des dels centres de salut d’atenció primària de l’Ib-Salut.

De moment, ja són 32 les persones que han passat pel Gabinet de Medicina Esportiva de la Conselleria d'Esports del Consell Insular, derivades del Servei de Salut.

Entre les pautes que es donen per caminar, es recomana utilitzar calçat esportiu i roba còmoda, evitar les hores de màxima insolació, beure aigua abans de tenir set, fer estiraments després de la caminada i respectar les normes de seguretat viària.

A més de controlar el pes, tonificar la musculatura i mantenir els ossos forts, caminar a bon pas ajudar a controlar la diabetis i la pressió arterial, a més de disminuir l'ansietat i l'insomni.

Les característiques comunes de les rutes saludables són tenir entre dos i tres quilòmetres, ser un terreny planer, sense barreres arquitectòniques, amb llum suficient per al vespre, amb fonts i bancs per descansar, i que passen per un centre de salut o esportiu per tal de lligar salut i esport.

El doctor Salom i la tècnica Virginia Dorado han destacat la importància de fer alguna activitat física durant mitja hora cinc dies a la setmana. En aquest sentit, la batlessa d'Alaior ha explicat la gran afició a l'esport que hi ha en aquest municipi.

Per la seva banda, el conseller Juanjo Pons ha explicat que la gent interessada a participar en aquesta activitat només ha de seguir les rajoles i remarca que tenen al seu abast més informació a través dels codis QR inscrits en aquestes rajoles i en els cartells informatius.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
INFORMACIÓ TRIBUTÀRIA ANUAL
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h