Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

José Luis Benejam visita les obres del nou casal jove

José Luis Benejam visita les obres del nou casal joveAquest matí, José Luis Benejam, batle d’Alaior, acompanyat per Cristóbal Marqués, regidor d’Urbanisme, i Rafel Quintana, regidor de Joventut, han visitat les obres del nou casal jove d’Alaior, un dels projectes més importants pel municipi dels últims quinze anys.

L’any 2018 l’Ajuntament va adquirir l’antic edifici conegut com l’Hogar, situat al carrer Porrassar Vell, per recuperar-lo i convertir-lo en un equipament juvenil amb l’objectiu de potenciar les activitats pels joves del municipi, a unes dependències que comptin amb prou espai.

«Els al·lots i al·lotes d’Alaior es mereixien un espai on poder-se trobar i reunir-se, tant per fer activitats d’oci com per estudiar. Estem segurs que el nou casal jove serà tot un pol d’atracció per la joventut», ha dit Benejam.

L’edifici tindrà 608 metres i es dividirà en tres plantes, soterrani, planta baixa i planta primera. Un dels objectius principals del projecte era el de mantenir part de la història de l’immoble i, per això, es recuperarà l’antic passatge per vianants que connectava el carrer des Porrassar amb l’aparcament de l’antic col·legi de ‘La Salle Petita’. Aquest pas romandrà obert les 24h i també serà l’entrada principal del casal, per evitar que els usuaris que entrin i surtin ho facin directament pel carrer Porrassar, que actualment té un elevat pas de vehicles.

Al soterrani del nou casal jove s’hi trobarà la zona de jocs, amb futbolí, tenis taula, zona d’ordinadors, videojocs etc. A més, aquesta planta compta amb un gran pati exterior per fer activitats, que està al mateix nivell que l’aparcament, a part d’un important magatzem.
A la planta baixa hi haurà la recepció de l’edifici, i també una sala de descans pels joves, on també s’hi podrà estudiar o fer reunions d’alumnes per preparar feines de l’escola.
A la primera planta s’hi construirà una sala d’actes multifuncional, tant per fer conferències com petits concerts, de 77 m2. Així mateix, també està prevista una sala de tallers per realitzar tota mena d’activitats amb els joves, que tindrà 42 m2.

Cristóbal Marqués, regidor d’Urbanisme, ha remarcat que «tot i que les obres començaran ja fa uns mesos, ara ja es pot començar a veure el que serà l’estructura de l’edifici. La primera etapa d’obres ha estat molt complicada, per l’estat en què es trobava l’edifici, que s’ha hagut de derruir, deixant només l’antic pas de vianants».

Per la seva banda, Rafel Quintana ha destacat que «des del departament estem treballant ja amb idees elaborant un pla d’activitats juvenils per donar-li vida a aquesta infraestructura. El més important és que els nostres joves s’hi sentin a gust».

El cost total de l’obra seran 689.741 euros i està previst que s’acabi durant el tercer trimestre del 2022.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h