Posta de sol - platja de Son Bou Posta de sol - platja de Son Bou  
 

Moció conjunta del Partit Popular i Junts per Lô per demanar solucions a la problemàtica dels pluvials

Moció conjunta del Partit Popular i Junts per Lô per demanar solucions a  la problemàtica dels pluvialsAquest matí, José Luis Benejam, batle d’Alaior, Maria Camps, portaveu i cap de Junts per Lô, i Luis Arévalo, portaveu del Partit Popular d’Alaior han presentat la moció conjunta que els dos grups exposaran al plenari municipal per demanar al Govern de les Illes Balears que emprengui i culmini el projecte de conducció dels pluvials del municipi.

Com ja ha manifestat en diverses ocasions l’Ajuntament, Alaior té un greu problema de conducció de pluvials. La seva situació, dalt d’un turó i a la falda del qual s’hi estén un terreny pla i de baixa permeabilitat, provoca, des de sempre, inundacions quan es produeixen pluges fortes.

Amb la construcció del polígon industrial en una part d’aquests terrenys plans i poc permeables (a la zona de Sa bassa de Sant Pere), així com també amb el creixement d’habitatges a la zona contigua de ses escoles, es va emprendre una obra parcial de canalització de pluvials, ja que era habitual la inundació de la zona. Això va millorar la conflictivitat d’aquell espai d’habitatges i de polígon.

Però aquesta conducció havia de culminar amb una obra molt més gran i complicada que portés aquestes aigües pluvials cap al barranc de Cala en Porter, ja que l’obra inacabada va desplaçar el problema de les inundacions als terrenys que discorren per la zona veïnal de Cala en Busquets. Cada any, quan plou fort, les tanques de l’esmentada zona, moltes de les quals són horts annexos als habitatges del carrer de Cala en Busquets, s’inunden i provoquen la pèrdua de la sembra i la impossibilitat d’accedir a bona part d’aquells terrenys.

Ambdós grups, com a representants de la corporació municipal i de tot el poble d’Alaior, consideren que no es pot demorar més aquesta obra, per gran i costosa que sigui. Principalment, per no haver de lamentar cap desgràcia en un futur.

José Luis Benejam ha destacat que «des de fa temps l’Ajuntament ve donant les passes i fent les gestions pertinents perquè el Govern assumeixi la seva responsabilitat i competència i perquè entengui que aquesta ha de ser una prioritat. Hem mantingut diverses reunions i realitzat peticions, però encara no hem tingut la resposta desitjada».

«Els dos grups polítics representats a la corporació municipal ens posem d’acord per defensar l'interès general», ha afegit el batle.

Per la seva banda, Maria Camps, ha volgut remarcar que «fem una crida comuna, sense entrar en cap mena de desqualificació ni retret, perquè el més important és el bé comú i traslladar aquesta preocupació del poble d’Alaior. Encara que sigui una obra costosa i difícil, és molt necessària».

Així mateix, Luis Arévalo, ha dit que «aquesta també és una gran demanda dels empresaris d’Alaior, sobretot del polígon, que són els més afectats. Els dos grups ens hem unit, sense importar colors polítics, i estem disposats a col·laborar amb el que faci falta».

D’altra banda, l’arribada dels Fons de Recuperació NextGenerationEU, concretament la línia de “Seguiment i restauració d’ecosistemes fluvials, recuperació d’aqüífers i mitigació del risc d’inundació” (Plan de recuperación, transformación y resiliencia, C5.I2) (Real Decreto-ley 36/2020) suposen tota una oportunitat d’or per trobar finançament per les obres que s’hagin de dur a terme.

Per tot això, Junts per Lô i el Partit Popular d’Alaior demanen al Govern Balear que inclogui dins les previsions pressupostàries i accions previstes de cara a 2022 l’estudi seriós de l’obra de conducció dels pluvials d’Alaior, per tal de ser coneixedors sobre el terreny de la magnitud del problema i de les possibles i definitives solucions d’aquest.

Finalment, també instaran al Govern a emprendre les accions necessàries per trobar el finançament adequat per dur a terme i culminar l’obra de canalització dels pluvials d’Alaior.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h