Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

L’Ajuntament d’Alaior estrena façana totalment rehabilitada

L’Ajuntament d’Alaior estrena façana totalment rehabilitadaAquest matí, José Luis Benejam, batle d’Alaior, juntament amb Cristóbal Marqués, regidor d’Urbanisme, i Domingo Enrich, arquitecte, han presentat la finalització de les obres de rehabilitació de les Cases Consistorials d’Alaior.

Aquest projecte ha permès recuperar l’antiga prestància de la casa senyorial que compleix com a edifici municipal des del segle XVII, i que compta amb la qualificació com a Bé d’Interès Cultural.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «l’edifici, que ja era espectacular abans, ara llueix encara millor. És indispensable mantenir i conservar en bon estat els edificis històrics».

Les obres han consistit en la consolidació i rehabilitació de les dues façanes de l’edifici, per establir una imatge uniforme per conferir una continuïtat estètica. Ambdues façanes presentaven ja un cert grau de deteriorament en alguna de les seves parts, especialment la cara nord que dóna al carrer de la Sala.

Façana principal

La portada principal, d'uns 250 metres quadrats de superfície, s’ha netejat amb una tècnica especial i poc agressiva per tal de no afectar el material d’origen. A la cornisa s’ha aprofitat per instal·lar un sistema que evita el repòs d’aus en els sortints de l’edifici. També s’ha repassat tota la fusteria i les balconades.

Façana lateral

La major actuació s’ha dut a terme a la façana lateral, d’uns 350 m². S’ha netejat completament, s’han substituït algunes pedres de mares i s’han reparat les motllures que embelleixen les portes i finestres.

Cal destacar que s’han obert dues finestres cegades de la planta superior, i també s’ha obert i embellit amb una persiana el buit del primer pis, tapiat en l’actualitat.

Finalment, s’ha aprofitat per pintar i adequar l’edifici nou municipal i adjacent a les Cases Consistorials a la imatge del nucli antic.

El cost total de les obres ha estat de 80.940 euros, finançats amb un fons procedent del superàvit produït en l’exercici de 2017.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h