Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

L’Ajuntament reubica temporalment el Centre de Dia a l’edifici de l’antic Escorxador

L’Ajuntament reubica temporalment el Centre de Dia a l’edifici de l’antic EscorxadorEl centre de dia d’Alaior reobrirà les seves portes aquest dilluns, a una nova ubicació: l’edifici de l’antic escorxador.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, juntament amb Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social, Habitatge, Seguretat, Mobilitat, Sanitat Pública, Recursos Humans i Administració Electrònica, i Txiqui Arévalo, regidor de Promoció Econòmica, Foment de l’Ocupació, Manteniment de Vies Públiques, Cementiri i Parcs i Jardins, han visitat la instal·lació aquest matí.

Davant la impossibilitat de reobrir el Centre de Dia a la seva ubicació habitual, al centre geriàtric, a causa de les normatives per prevenir la Covid-19 a aquesta instal·lació, l’Ajuntament d’Alaior ha decidit traslladar-lo temporalment a l’edifici de l'Antic Escorxador.

Maria Antònia Pons ha explicat que «després del brot de Covid-19 sofert, la Conselleria de Salut ens va marcar unes noves normatives pel geriàtric. Entre elles, es precisava més espai per separar als residents, i també la prohibició d’ajuntar als mateixos espais als residents del geriàtric i a les persones que acudien al Centre de Dia. Per aquest motiu, es va precisar la sala dedicada al centre de dia pel geriàtric».

A partir d’allà, l’Ajuntament va intentar estudiar si es podia traslladar aquest servei a la planta baixa de l’edifici, sense èxit, o executar unes obres a un espai de la primera planta per assegurar l'aïllament amb els usuaris del geriàtric. Així tot, la conselleria de Salut va confirmar a l’Ajuntament que la realització d’aquestes obres no garantia que es pogués obrir allà.
Per aquest motiu es va decidir realitzar un estudi dels espais municipals disponibles, i es va decidir traslladar-lo a l’edifici de l’antic Escorxador, un espai que ja comptava amb una infraestructura adequada (dues sales grans i dos banys).

S’han hagut de realitzar algunes millores com la construcció d’una rampa a l’entrada per fer accessible l’espai, una dutxa adaptada, la instal·lació d’una antena de televisió i ubicar-hi una zona per infermeria.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha destacat que «la reobertura del centre de dia és una molt bona notícia per tots. Hi duem treballant ja des de fa temps, i ha hagut de passar per un procés administratiu bastant llarg, a causa del tipus d'infraestructura sociosanitària de què es tracta».

En aquest sentit, el batle d’Alaior també ha volgut matisar que el centre de dia es va tancar a causa de l’inici de la pandèmia, igual que la resta dels centres de dia de tota Menorca, i després de reobrir-lo durant uns mesos amb normalitat, el passat mes de desembre es va haver de tornar a tancar a causa del brot del geriàtric.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h