Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

L’Ajuntament d’Alaior tancarà l’exercici de 2020
amb un deute inferior als 2 milions d’euros

L’Ajuntament d’Alaior tancarà l’exercici de 2020<br/>
amb un deute inferior als 2 milions d’euros<br/>
Aquesta xifra, concretament 1.925.044, representarà un 16,43% dels ingressos, molt enfora dels 110% de l’any 2011.

L’Ajuntament d’Alaior va presentar ahir els pressupostos per l’exercici 2020, sent així el primer municipi de Menorca en exposar-los.


És el primer pressupost d’aquesta nova legislatura, que inicia una nova etapa amb nous grans propòsits. Després d’aconseguir durant els últims anys una estabilitat econòmica, s’impulsarà ara tota l’activitat del municipi, donant suport al teixit industrial,  i apostant pel comerç i el turisme, pilars econòmics de la nostra societat.


L’Ajuntament d’Alaior tancarà 2020 amb menys de 2 milions de deute, concretament amb 1.925.044 euros, el que representarà un 16,43% dels ingressos, molt enfora dels 110% que teníem l’any 2011. És a dir, amb les dues últimes legislatures s’han reduït 15 milions de deute.


Cal confirmar també que la previsió del tancament d’aquest any 2019 és que el deute sigui inferior als 2,5 milions previstos.

L’Ajuntament d’Alaior presenta pel pròxim exercici un pressupost que creix fins als 11.713.639,82 euros de despeses, i la mateixa quantitat d’ingressos. Per tant, hi ha un increment del 5,92% en comparació a l’exercici del 2019.


Ingressos


S’ha de destacar l’augment en gairebé un 70% de la recaptació en impostos indirectes, degut principalment a la major previsió d'ingressos en l’Impost sobre construccions. Un fet que demostra el gran moviment que hi ha dins el sector.


Cal recordar que Alaior segueix sent un dels municipis de Menorca amb els tipus impositius més baixos. Objectiu és mantenir la pressió fiscal baixa.


Despeses


Els pressupostos del pròxim exercici, sempre dins els límits legals actuals amb els principis d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, fan una clara aposta per la inversió.


Es finançarà la construcció d’un nou centre cultural i juvenil, amb una inversió de 450.000 euros, per incrementar activitats i donar solucions d’espai.


També es dedica bona part de la inversió a la millora de zones turístiques, com és la 2a i 3a fase del Passeig Marítim de Cala en Porter, per un import de 206.000 i 150.000 euros respectivament.


A més, també es comença a projectar una de les infraestructures més demandades al municipi, com és una piscina municipal, amb una inversió de 70.000,00 euros, per desenvolupar el projecte.


Un altre projecte de futur a destacar és la dotació amb 11.000 euros per redactar el projecte de reforma del Teatre del Centre Cultural. S’ha aconseguit un principi d’acord amb el Centre Cultural perquè el poble d’Alaior pugui disposar de la sala amb la necessària reforma.

L’equip de govern ha volgut mostrar la seva aposta de futur, creant 3 nous pilars bàsics:

-Una aposta clara i decidida per la dinamització turística i comercial, per la qual s’ha dotat d’un programa específic de 20.000 euros, a part d’augmentar cada partida existent amb uns altres 20 mil euros.


-Una aposta pels Serveis Socials, creant un pla d’impuls d’aquesta àrea valorada en 38.000 euros, per augmentar els serveis, principalment a Cala en Porter, on es vol fer arribar el Servei d’Atenció a Domicili i més hores de suport. -Un altre pilar de l’equip de govern és el departament de cultura, on també s’ha creat un pla, dotat de 33.500 euros, per dotar-lo de més personal.


Aquests nous pilars de l’equip de govern s’afegiren a un ja existent, que és el programa d’impuls de l’urbanisme, dotat en 134 mil euros, que donarà un gran suport a l’àrea d’urbanisme pel desenvolupament del nou pla general.


Cal destacar les següents noves partides o modificacions substancials de les mateixes:

- Les accions en turisme augmenten un 50%.

- Els programes de serveis socials augmenten un 17%.


- Els trasllats de la Creu Roja augmenten un 12%.

-Les inversions en instal·lacions esportives augmenten més d'un 18%. - Inversions en escolarització 0-3 anys augmenten un 33,2%.

- Manteniment platges augmenten un 40%.

- Els programes Becut vermell augmenten un 42%.

- Les activitats culturals augmenten un 17%.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha volgut destacar que aquests són uns pressupostos que donen resposta a les necessitats de tots els veïns i veïnes del municipi. A més, ha volgut recalcar que «el nostre compromís és fer allò que vam dir que faríem. És el nostre contracte amb el poble, i des de vàrem començar, és el que estem fent» .


Per la seva banda, Cristóbal Marqués, regidor d’hisenda, ha declarat que «l'equip de govern aposta per una ciutat saludable en tots els sentits, ho demostrem amb les inversions destinades a millorar el dia a dia de les persones i també la despesa corrent. Després d’uns anys dedicats a sanejar la greu situació econòmica i financera, arribarem a final de l’any 2020 amb menys de 2 milions de deute. Queda demostrat així que si és possible reduir deute, a la vegada que s’abaixen impostos, fent també inversions per millorar el nostre municipi».


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h