Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

Alaior tindrà el seu propi estand a FITUR, la Feria Internacional de Turisme

L'estand comptarà amb un espai de 32 m2, previsiblement al pavelló 7 del recinte firal d'IFEMA, a Madrid.
El món evoluciona. Les preferències a l'hora de seleccionar una destinació de vacances, també. Els criteris cada vegada són més heterogenis. Les motivacions, més diverses. Davant els símptomes d'estancament del model turístic tradicional, el sector cerca noves fórmules per al seu desenvolupament sostenible des de l'especialització. La indústria turística requereix plantejaments seriosos que contribueixin a la desestacionalització.


En l'àmbit geogràfic de Menorca, Alaior es distingeix pel seu brillant moviment cultural i per una oferta turística de primer nivell, sent excel·lents les propostes agroturístiques, que es complementen amb el conegut producte "sol i platja", sempre en constant perfeccionament.


Les empreses d’Alaior dedicades a qualsevol sector relacionat directament o indirectament amb el turisme volen dirigir-se a tot el món per donar-se a conèixer, demandant una plataforma des de la qual mostrar les seves especificitats, aquelles que les converteixen en autèntiques i originals davant dels seus competidors. Alaior recupera així el seu esperit de lideratge a Menorca, el que abans sempre va tenir.


En relació a l'agroturisme, cal reconèixer que aquesta és una aposta sincera per la recuperació del camp, les cases dels predis, la revitalització agrícola i ramadera, respectuosa amb el medi ambient, generadora de riquesa en l'entorn i de llocs de treball, atraient visitants d'alt poder adquisitiu, amb gran sensibilitat ecològica i cultural, la qual cosa beneficia clarament l'oferta complementària. Per tot això és que, des del passat mes de juny, el Govern municipal desenvolupa el primer dels projectes que en aquesta matèria intentarà donar respostes clares i tangibles a les necessitats dels veïns i les veïnes d'Alaior: la presència del municipi a FITUR, la segona fira internacional de turisme més important del món. Aquest estand serà possible gràcies a la col·laboració que l'Ajuntament rebrà per part de les empreses relacionades d'una manera o altra amb el turisme al municipi.


Sota el lema "Alaior és vida, pura Menorca" s'intentarà singularitzar Alaior a través de l'excel·lència turística sostenible i la cultura com a pol d'atracció per a
turistes d'alt poder adquisitiu amb sensibilitat ecològica i artística. Un model turístic amb el qual complementar el tradicional producte "sol i platja". Un dels objectius principals és donar a conèixer entre professionals i públic en general l'oferta turística, comercial i cultural a través de la realització de contactes directes amb els agents especialitzats, als quals s'exposaran els atractius naturals, tradicionals, artístics, comercials i turístics en general.


Durant els dies en què es desenvoluparà la fira, del 22 al 26 de gener, es promocionarà també el municipi de cara al consumidor final. Es desenvoluparà una completa programació d'activitats per mitjà de les quals donarem a conèixer el millor de nosaltres mateixos davant els visitants de la fira i els mitjans de comunicació, incidint en els atractius del termini municipal, inclosos sobre jaciments arqueològics, patrimoni artístic, propostes culturals del nucli urbà, i les diverses opcions en hoteleria, hostaleria i comerç.


L'Ajuntament d'Alaior ha obert un termini de temps durant el qual qualsevol empresa del municipi que ho desitgi, pot mostrar interès a participar en aquest projecte. Fins al moment, són tretze les empreses locals que ja s'han sumat a aquesta iniciativa municipal, que tant suport i interès ha suscitat entre els emprenedors d’Alaior.


José Luis Benejam, Batle d'Alaior, ha volgut deixar clar que «aquesta iniciativa no va en contra de ningú, sinó que vol reforçar el que ja s'està fent.» A més ha recalcat que «des de l’Ajuntament d'Alaior seguirem donant suport a la línia que en promoció turística s'estableixi des de les institucions regionals i insulars, reforçant des de la perspectiva municipal la millor projecció d'Alaior amb l'objectiu de què les coses vagin encara millor per a tothom. »

Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2020, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 16 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 15 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h