Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior Panoràmica de la ciutat d'Alaior - Panoràmica de la ciutat d'Alaior  
 

Anatomia del Cactus obre diumenge la VI Setmana del Teatre a Alaior

Anatomia del Cactus obre diumenge la VI Setmana del Teatre a Alaior

 El proper cap de setmana marcarà l'inici de la VI Setmana del Teatre a Alaior.

 

Per al dissabte, a les 19 hores a la Sala d'Activitats Ciutadanes està programada una lectura de la peça "Neron i la Dolça Roma", pel seu autor, Jaume Cardona Tanus, que durant més de 30 anys ha estat president de grups de teatre amateur com Set de teatre.

 

La peça que presenta s'ha representat en alguna ocasió. És una obra còmica i rimada sobre els dies de l'emperador romà.

 

La primera de les funcions pròpiament dita s'oferirà diumenge que ve, en és Convent de Sant Diego, a les 19.30 hores.

 

Es tracta de l'obra "Saudade (O fado de Fernando)", d'Àngel Pérez., Que relata, també amb tics de comicitat, una història íntima i sentimental del seu personatge protagonista, Fernando.

És una obra amb titelles i música, pensada, tot i això per a un públic de més de 14 anys que aborda amb delicadesa i subtilment el descobriment d'un amor que no discorre per les lleres convencionalment acceptats per tots.

 

Sinopsi de l'obra Fernando és un jove alegre de 17 anys, un rapinyaire molt pobre i pelacañas del barri lisboeta de l'Alfama. El seu optimisme és contagiós. Els seus veïns, en veure'l, obliden aquell sentiment que envaeix els seus cors, aquella saudade que Fernando no acaba d'entendre. Ens traslladem a la Lisboa decadent dels 70 per acompanyar un Fernando interessat per descobrir noves emocions i sentiments.

 

En el repartiment intervenen Clara Olmo, com a actriu i cantant i Ángel Pérez. La música és de Joan Baró i els titelles són producció de Plàncton-Joan Pena.

 

 

COMENTARIS

 

Mentre teclejo, Escolt fado. Us preguntareu: "i per què?" El fado, a part d'atreure'm personalment, és l'Expressió musical de l'essència de Portugal i, también, és el perfum melodiós que nodreix l'espectacle Saudade. Us podeu imaginar que els potents veus a saudade, meravellosament interpretada per la Clara Olmo, l'Àngel Pérez i el Joan Baró, és un còctel escènic de teatre de text, d'Objectes, d'ombres, titelles i música.

 

La dramatúrgia, escrita per l'Àngel Pérez, és Molt potent. El fil argumental gira entorn 1 jove optimista del barri de l'Alfama, Fernando, lo qual no aconsegueix copsar el que és la "saudade". En AQUEST viatge per la Lisboa dels anys 70, Descobrim en companyia del protagonista, el su despertar i la troballa de les Seves emocions. Els Objectes que conformin l'escenografia canviïn de forma i d'espai, muten i prenen vida pròpia, esdevenint múltiples Personatges més, que juntament con los titelles i el joc de llums i d'ombres, fan de tot plegat 1 delícia para los sentits .

 

Les cançons en directe de la Clara i l'Àngel, unides a la interpretació a la guitarra del Joan Baró, contribueixen a endinsar-nos en l'univers fadista de l'heroi. El fado no és un gènere de fàcil ESPECIFICAR, talment Tots 3 aconsegueixen que el difícil sembli fàcil.

 

Els que som amants de la paraula, Als que ENS encurioseix i fascina la relació qualit entre llenguatge i cultura, Trobem a l'espectacle 1 Altre TRET peculiar d'aquells que atrapin. Mitjançant 01:00 microdiàleg enginyós i divertit al MATEIX temps, s'estableix 1 vincle entre mots i identitats culturals que desemboca al concepte portuguès de la "saudade". I que és la "saudade"? És un Terme poètic de complexa Definició que vindria a ser la Sensació de buit que és olla Tenir per la distància temporal o espacial d'una persona o cosa estimada que mai més tornarà. La "saudade" és quelcom agredolç que es suporta i Gaudeix a parts iguals.

 

A més, en una Altra escena brollen els subtilitats del llenguatge, els expressions del dia a dia i a els prejudicis que tenim tan integrats que, MOLTS cops, ni ENS adonem que utilitzem. En un nou joc dialèctic de frases encadenades, a els ESPECTADORS entomem 1 Decàleg de bufetades d'estereotips morals, racials, culturals, d'identitat de gènere i de preferències sexuals entre d'Conselleria. Un moment escènic brutal que sembla 1 mena de mirall màgic en el qual Ens veiem reflectits i que ENS convida a reflexionar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saudade és una obra intensa, emotiva, divertida i plena d'sensibilitat amb una posada en escena hipnòtica i FOTOS DE. Anatomia del Cactus va propiciar que, en sortir, Tots sentíssim i entenguéssim veritablement la "saudade": "El Be que és pateix i el mal que és Gaudeix."

Ens van assegurar que tornessin a actuar ben aviat. Esperem que l'esperit del Fernando recorreguts MOLTS espais i Arribi a un público ben ampli. Us quedareu amb els guanyis d'esbrinar-ho per vosaltres mateixos?


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
L'any 2019, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

Primer Període: del 15 de març al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon Periode: del 15 de juliol al 16 de setembre
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 5 d'abril i 5 d'agost, respectivament.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h