Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior Sostre de vidre pati interior de - l'Ajuntament d'Alaior  
 

El pintor Carles Mascaró farà el retrat per distingir a Antonio Cardona Sans com a fill il·lustre d'Alaior

El pintor Carles Mascaró farà el retrat per distingir a Antonio Cardona Sans com a fill il·lustre d'Alaior

L'alcaldessa Misericòrdia Sugrañes i el pintor Carlos Mascaró Florit han signat avui el contracte pel qual l'Ajuntament d'Alaior encarrega a aquest artista la realització d'un retrat d'Antoni Cardona Sans que abans de final d'any passarà a incorporar-se a la galeria consistorial de Fills il·lustres.

 

Així ho va acordar l'Ajuntament d'Alaior el passat dia 2 de novembre quan, per unanimitat de les forces polítiques i seguint el consell de diverses entitats ciutadanes, es va acordar incoar expedient per a aquesta declaració.

 

Amb l'objectiu de donar el realç que mereix una ocasió excepcional, l'acte se celebrarà després de l'estiu, presumiblement al mes d'octubre. Abans, la comissària de l'expedient, la regidora Isabel Rodríguez, hagi de presentar tota la documentació i sotmetre-la a exposició pública de 15 dies per incorporar-hi aportacions o rectificar qualsevol possible error.

 

L'acord municipal recull la proposta impulsada per la revista s'Ull de Sol i recolzada per les següents entitats: Centre Cultural, Cooperativa Sant Crispín, JJMM, Fòrum IIIer Mil·lenni, Club de Jubilats, Associació Cultural s'Ull de Sol, COINGA , Cooperativa del Camp, Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears.

 

 

Antonio Cardona Sans (1927-2017), va morir el passat mes de juliol. Durant la seva llarga trajectòria laboral es va distingir especialment per la seva tasca com el gran impulsor dels moviments cooperativistes a Menorca, a les Balears i també en àmbit nacional. En vida va rebre nombrosos reconeixements, entre ells, el Premi Ramon Llull (2005).

 

 

Cardona va participar també en els moviments socials i polítics de la seva època, va ser regidor a l'Ajuntament d'Alaior i també es va presentar com a candidat al Senat per Aliança Popular a les eleccions constituents.

 

 

L'Ajuntament d'Alaior organitza cada any un acte d'homenatge en el transcurs de les festes de Sant Llorenç, sense perjudici que puguin cabre altres reconeixements al llarg de l'any. En aquest cas, es tracta més d'un procediment extraordinari.

 

 

La figura de Fill Il·lustre, Medalla d'Or o declaració de Fill Adoptiu són formes honorífiques menys freqüentades. L'últim fill il·lustre que es va nomenar a Alaior va ser Josep Mascaró Passarius, l'any 1996, pels seus treballs de recerca arqueològica.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h