Posta de sol des de - Cala en Porter Posta de sol des de - Cala en Porter  
 

L'Ajuntament demana voluntat política a l'IB-Salut per començar el nou Centre de Salut

L'Ajuntament demana voluntat política a l'IB-Salut per començar el nou Centre de SalutL'equip de govern manté inalterable la convicció que en aquests moments la solució més viable i ràpida per a la construcció del nou Centre de Salut per a Alaior i tota la seva àrea d'influència és exactament la proposta que ha defensat l'IB-Salut durant molts anys, al costat de la Creu Roja.

El passat mes d'octubre es va acordar estudiar la viabilitat d'un nou Centre de Salut en l'antic col·legi de La Salle. L'equip de govern va acceptar estudiar aquesta proposta perquè aparentment havia de resultar més ràpida que fer una modificació del Pla General vigent (el de 1994, per anul·lació del PGOU de 2009) i per evitar més retards al projecte. Els estudis preliminars ja han posat al descobert que aquesta hipotètica solució trigarà molt de temps, els terrenys no són públics, falta la redacció d'un projecte, i tota la tramitació urbanística, a més dels estudis de reordenació del tràfic de tota la zona, reubicació d'altres serveis com Policia, entre altres aspectes.

Ha estat amb l'entrada en vigor del Decret de mesures urgents aprovat per l'actual Govern Balear el gener de 2018 (fa un mes), és a dir, després d'haver-se pres la decisió d'estudiar la viabilitat de l'antic col·legi de La Salle, quan l'equip de govern local ha proposat acollir-se a les previsions del decret. Aquesta nova normativa soluciona l'únic problema que teníem per construir el nou Centre de Salut.

L'aprovació del decret i la voluntat real de l'Ajuntament d'Alaior és d'iniciar el Centre de Salut dins d'aquest mateix any (al lloc que hi ha projecte redactat, terrenys, viabilitat legal i la partida pressupostària que corrobora l'IB-Salut), deixa en mans del Govern Balear escometre aquest equipament al més aviat possible.

El decret en el seu articulat exposa que "Els terrenys on s'acordi la ubicació de l'equipament públic es qualificaran AUTOMÀTICAMENT com a sistema general d'equipament del corresponent ús, i "Que solament quedarà prohibida aquesta qualificació automàtica en "els terrenys descrits com a sòl rústic PROTEGIT.". No és, en absolut el cas que estem tractant.

Segueix el decret: "Les determinacions urbanístiques de l'equipament correspondran a les requerides per al projecte necessari per dur a terme l'actuació i, per tant, NO dependran del desenvolupament territorial o urbanístic PREVI ni dels corresponents instruments de gestió, i seran IMMEDIATAMENT efectives."

A la vista de tots aquests detalls, l'equip de govern demana voluntat política a l'IB-Salut per començar al més aviat possible el nou Centre de Salut que el municipi necessita, el Centre de Salut serà tot l'urgent i prioritari que l'IB-Salut vulgui que sigui.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h