Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

El camp a través tornarà a omplir la finca Subaida d'atletes

El camp a través tornarà a omplir la finca Subaida d'atletes

El proper dimecres 6 de desembre, a partir de les 10 hores, tindrà lloc a la Finca Subaida la segona edició del Cros de Lô Esport, que va néixer l'any passat amb vocació de continuïtat i amb l'objectiu de donar l'oportunitat a l'atleta popular de participar en proves de camp a través a l'illa de Menorca, i iniciar-se en aquesta especialitat.

 

L'empresa Subaida i l'entitat Lô Esport, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alaior i la Delegació de Menorca d'Atletisme, organitzen aquest esdeveniment, amb un recorregut de 4 quilòmetres per als participants al Cros Training (prova oberta també a esportistes no federats), en el qual es podrà participar amb l'únic requisit d'haver complert els 15 anys d'edat. El Cross Subaida també inclou totes les proves federades de totes les categories des d'iniciació, amb un recorregut de 500 metres, fins a veterans, que recorreran 4000 metres als voltants de la Finca Subaida. La prova sènior tindrà un recorregut total de 8.000 metres i comptarà amb la participació dels atletes més destacats de Menorca i de Balears.

 

S'espera molta expectació i participació, ja han confirmat la seva assistència l'atleta de Lô Esport resident al CTIB i vigent campió de Balears Júnior, Sergi Reurer. També participarà l'actual regidor d'Esports d'Alaior i vigent campió de Balears absolut, Rafael Quintana.

 

Per a tots els participants es sortejaran lots de Formatges Subaida (millor formatge d'Espanya 2016), dues samarretes d'entrenament i dues inscripcions per participar a la prova Sant Silvestre Nocturna d'Alaior.

 

 

Les inscripcions per participar a la cursa es podran formalitzar a partir de les 9 hores del matí del mateix dia, al lloc de la sortida, a les cases de la Finca de Subaida.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h