Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi Posta de sol des de la - Cova d'en Xoroi  
 

El Pati de sa Lluna acollirà per primera vegada el Mercat de Nadal d'Alaior

El Pati de sa Lluna acollirà per primera vegada el Mercat de Nadal d'Alaior

La regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Alaior ha organitzat un extens i variat programa amb nombroses activitats per celebrar el Nadal i que tindrà com a punt de partida el tradicional mercat de productes nadalencs el proper cap de setmana.

 

S'ha de destacar que enguany l'Ajuntament ha decidit canviar l'emplaçament del Mercat de Nadal que tots els anys s'instal·lava a la Plaça des Ramal, però, per primera vegada, s'ubicarà els dies 2 i 3 de desembre al Pati de sa Lluna.

 

Durant tot el mes de desembre se celebraran tallers nadalencs, concerts, representacions teatrals, conferències, activitats ludicoesportives... fins arribar a la Nit de Nadal, el 24 de desembre, quan l'Agrupament Escolta Santa Eulàlia d'Alaior, fidel a la tradició, repartirà durant el matí la Llum de la Pau de Betlem a la gent gran del poble i cantaran nadales. Posteriorment, a les 20.30 hores, Cant de la Sibil·la a càrrec de Maria Camps a la Parròquia de Santa Eulàlia.

 

La Revetlla de Nadal, el 25 de desembre, torna enguany a la Plaça des Ramal a partir de la una de la matinada amb el Dj Ritmo Menorca.

 

Seguint la tradició, dia 29 de desembre es portarà a terme la VII Sant Silvestre Nocturna Alaior 2017, un esdeveniment esportiu de caràcter lúdic que organitza cada any l'entitat Lô Esport.

 

Dissabte dia 30, Nit de Tributs amb Fito&Fitipaldis i Californicators al Poliesportiu Municipal a partir de les 23 hores i l'endemà, Revetlla de Cap d’Any amb Orquesta Huracán i DJ Ritmo Menorca a la Plaça des Ramal a partir de les 00.30 hores. 

 

El Patge Reial visitarà el municipi dia 1 de gener per recollir les cartes dels nens/es, amb sortida des de l'Ajuntament a les 18.30 hores, i quatre dies després, dia 5 de gener, els Reis Mags d'Orient arribaran puntuals a Alaior amb la seva cavalcada, que sortirà a les 19 hores des del carrer Menorca i recorrerà els carrers principals del poble, aturant a l'esglèsia de Santa Eulàlia i a l'Ajuntament. 

 

El programa de festes inclou també el tradicional Concert d'Any Nou de la Banda de Música d'Alaior. Serà dia 6 de gener a les 19 hores al Convent de Sant Diego.

 


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
PERÍODES DE COBRAMENT

L'any 2018, els períodes de cobrament voluntari dels tributs municipals de caràcter anual són els següents:

PERÍODE
TERMINI
TRIBUTS 
Primer:
del 15 de març 
al 15 de maig

 Impost sobre vehicles
 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)

Segon:
del 16 de juliol

al 17 de setembre

 50 % de l'impost sobre béns immobles (IBI)
 Impost sobre activitats econòmiques (IAE)
 Taxa control d'animals de companyia amb obligació de vacunació (cans)
 Taxa per servei de recollida i tractament de fems
 Taxa per serveis de cementiri municipal
 Taxa per entrada de vehicles
 Taxa per parada de taxis
 Taxa per ocupació del domini públic
 Vedats de caça


NOVETATS FISCALS EXERCICI 2018

En l'exercici 2018 es disminueixen per tercer any consecutiu els valors cadastrals del municipi d'Alaior, aplicant una actualització del 0,96. Així doncs, tot i haver-se incrementat lleugerament el tipus impositiu, els contribuents veuran reflectit un estalvi en els rebuts de l'impost sobre béns immobles d’entorn a l’1% respecte de l’any anterior.

IMPOST SOBRE BÉNS IMMOBLES: FRACCIONAMENT I BONIFICACIONS

Igual que en els darrers exercicis, i per donar facilitat als contribuents, l'IBI es pagarà en dos períodes.

Així mateix, els contribuents que compleixin els requisits prevists en l'ordenança fiscal reguladora d'aquest impost podran sol·licitar les bonificacions següents abans del 31 de desembre:
- Noves construccions i obres de rehabilitació integral, per a empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària
- Habitatges de protecció oficial i els que resultin equiparables de conformitat amb la normativa de la CAIB.
- Béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació comunitària de la terra (L 20/1990).
- Família nombrosa: fins al 90 % que, com a novetat, el percentatge de bonificació variarà en funció del nivell de renda i es bonificaran únicament els primers 75.000 euros de valor cadastral.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies socials, culturals o historicoartístiques.
- Immobles on es desenvolupin activitats econòmiques d'especial interès o utilitat municipal per concórrer-hi circumstàncies de foment de l'ocupació.

BONIFICACIÓ PER DOMICILIACIÓ DE TRIBUTS

- 3 % de bonificació per domiciliar els rebuts de l’IBI.
- 1,5 % de bonificació per domiciliar els rebuts dels tributs restants, excepte els vedats de caça.

Els rebuts domiciliats es carregaran els dies 4 d'abril i 3 d'agost, respectivament. La data límit per domiciliar els rebuts és un mes abans de l’inici de cada període de cobrament voluntari.

L'ordre de domiciliació es podrà fer presencialment al Servei d'Atenció Ciutadana o de manera telemàtica a través de la seu electrònica de l'Ajuntament (alaior.sedelectronica.es) amb DNI electrònic o certificat digital. La domiciliació es renova cada any automàticament i té validesa indefinida mentre la persona ordenant no en sol·liciti l'anul·lació o la modificació.

Per a qualsevol aclariment podeu telefonar al 971 37 10 02, ext. 139 (Recaptació), o adreçar-vos al SAC.
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h