Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament Façana de l'Ajuntament - Façana de l'Ajuntament  
 

Pla Municipal de Salut d'Alaior

L'Ajuntament d'Alaior promou un cop més la participació ciutadana amb una nova enquesta, en aquest cas sobre el Pla de Salut del municipi.

La iniciativa prové del compromís que va adquirir l'Ajuntament d'Alaior l'any 2012 quan es va adherir a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS), perque llavors el Consistori va garantir que portaria a terme l'elaboració d'un diagnòstic i un Pla Municipal de Salut.

La Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables té com a objectiu fomentar al nostre país el projecte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) “Ciutats Saludables” i la seva activitat està dirigida a la promoció i protecció de la salut i al benestar de la ciutadania. El projecte “Ciutats Saludables” té un caràcter multidisciplinari, es basa en la salut de la població, amb un concepte globalitzador incorporant a la vegada conceptes de sostenibilitat que permeten fer anàlisi de les condicions socioambientals més beneficioses pels nostres ciutadans, estimula la participació ciutadana i la seva responsabilitat en temes de la seva pròpia salut.

D'aleshores ençà, Alaior ha posat en marxa l'hort social i ecològic “La Trotxa” amb l'objectiu promoure bones pràctiques ambientals de conreu, agricultura ecològica, control de l'ús de l'aigua, recuperació d'usos i costums de l'agricultura tradicional, i potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts, a més d'estimular relacions que portin implícit l'intercanvi intergeneracional i la convivència social.

Una altre de les activitats que s'han realitzat en aquest àmbit són els tallers de parentalitat positiva per promoure aquelles conductes parentals que ofereixen benestar als fills/es i faciliten positivament el seu desenvolupament integral des d'una perspectiva de cura, afecte, protecció, seguretat personal i de no-violència.

L'enquesta es podrà emplenar presencialment a diferents punts del municipi (Ajuntament, Centre de Salut, Serveis Socials, Biblioteca, Casal de Joves, Poliesportiu Municipal i Centre de Persones Majors) o bé de manera online a la web municipal


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Agenda Local
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h