Posta de sol - platja de Son Bou Posta de sol - platja de Son Bou  
 

Pla Municipal de Salut -Alaior Ciutat Saludable-

La salut segons l'Organització Mundial de la Salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l'absència d'afeccions o malalties. Aquesta definició és molt important per entendre el projecte Alaior Ciutat Saludable i la feina que s'ha fet durant els darrers anys en el municipi.

L’any 2018 s’ha presentat el projecte Alaior Ciutat Saludable, amb les primeres accions per dur a terme dins el Pla de Salut, així com un diagnòstic de salut que recull l’estat actual de la població en vers a diferents factors, com territori, contaminació, educació, mortalitat, etc. Una feina que va començar l’any 2012, quan l'Ajuntament d'Alaior s'adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS), projecte promogut per la FEMP. Aquesta Xarxa té com a objectiu fomentar el concepte de Salut de l'OMS (Organització Mundial de la Salut) a través de les Ciutats Saludables i la seva activitat està destinada a la promoció i protecció de la salut de manera integral i al benestar de la ciutadania.

Durant aquest temps ja es van dur a terme diferents accions com la creació dels Horts Socials i la posada en marxa dels Tallers de Família, així com taules de participació ciutadana per començar a elaborar el Pla de Salut Municipal. També es va crear un mapa de recursos que teniu al vostre abast al final d'aquesta pàgina web.

Un dels compromisos de l'adhesió a la RECS va ser l'elaboració d'un anàlisis de la situació/diagnòstic de salut i el disseny d'un Pla de Salut per a la ciutat. Per tant, l'octubre de 2016 l'Ajuntament es compromet a implementar l'Estratègia de Promoció de Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Salut, iniciativa del Ministeri de Salut, Serveis Socials i Igualtat, treballant en quatre punts fonamentals: l'alimentació no saludable; la inactivitat física; el consum d'alcohol i el de tabac. L'objectiu és disminuir les causes de mort més freqüents: les malalties cardiovasculars; respiratòries cròniques; diabetis i el càncer.


LÍNIES ESTRATÈGIQUES I ACCIONS DEL PLA DE SALUT:

-Gent gran, envelliment saludable:
Projecte intergeneracional
Projecte "Històries de Vida"

-Educació, hàbits saludables:
Projecte Estiu Actiu
Xerrades Educatives
Tallers Educació Emocional (ESO i Educació infantil)

-Esport, estils de vida saludables:
Olimpíades esportives i saludables
Cursa saludable


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Programa Festes Sant Llorenç 2010
Xarxa de Biblioteques de Menorca
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.00h i dimecres de 16.00 a 19.30 h