Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter Urbanització de Cala en Porter - fotografia cedida per l'associació de veïns de Cala en Porter - Urbanització de Cala en Porter  
 

Intercanvis entre generacions per promoure l'envelliment actiu

Intercanvis entre generacions per promoure l'envelliment actiuL'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alaior ha posat en marxa un programa d'intercanvis intergeneracionals perquè els usuaris de la residència geriàtrica puguin compartir moments d'oci amb la resta de veïns del municipi a través de les entitats culturals i educatives.

Aquesta activitat, portada a terme amb la col·laboració del Centre Residencial Es Ramal, cerca apropar els ciutadans del municipi a la gent gran que resideix al Geriàtric Municipal, i és un programa d'activitats per majors, una prova pilot que l'Ajuntament espera que perduri en el temps i es pugui repetir cada any. El programa compte amb l'experiència de l'empresa Sa Xaranga, que ja l'ha posada en marxa en altres Centres Residencials de Menorca.

Aquesta iniciativa contempla un programa de llarga durada d'activitats lúdiques, creatives i artístiques que promou les relacions d'afecte entre els membres de les diferents generacions i evita la individualitat de les persones majors més dependents, facilitant així la seva integració social.

Els 4 objectius principals són els següents:

- Sensibilitzar als veïns del poble en relació a la importància de l'envelliment actiu.
- Estimular el debat, l'intercanvi d'informació i desenvolupar l'aprenentatge mutu entre diferents generacions.
- Promoure activitats que serveixin per a lluitar contra la discriminació per raó d'edat, superar els estereotips relacionats amb l'edat i eliminar barreres que permeti millorar les relacions intergeneracionals.
- Donar a conèixer els serveis que ofereix la residència a la resta de veïns del poble.

El programa també contempla un petit documental de resum de les deu activitats realitzades al Centre Residencial Es Ramal, que està previst que sigui emès aquest estiu al municipi, on podrem veure els resultats de totes les sessions realitzades. Sa Xaranga es dedica des de fa 10 anys al món dels serveis a les persones en l'àmbit socioeducatiu i cultural.


Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
 
Destaquem...
   
Carpeta Ciutadana
Agenda Local
Avanç Revisió PGOU
Pla de Desenvolupament Turístic d'Alaior
Programa Festes Sant Llorenç 2010
El Casal de Joves Es Nou Bot
Xarxa de Biblioteques de Menorca
NOU PLA DE DINAMITZACIÓ COMERCIAL ALAIOR
Rutes saludables a Alaior
IDE menorca
GUIA D’ACOLLIDA PER A PERSONES NOUVINGUDES
Política de Medi Ambient
Som d'Alaior
Disfruta-lo
MANIFEST 700 ANYS
RSU


Horari atenció de dilluns a divendres de 8.00 a 14.30h i dijous de 16.00 a 19.30 h